English Deutsch Español Dansk Français

Jubilaris en Opening Nieuwbouw

Geplaatst op 07 oktober 2013

AALTEN – Op vrijdagmiddag 4 oktober was het feest bij Hoopman Machines BV. De nieuwe bedrijfshal werd officieel geopend en directeur Henk Korten vierde het feit dat hij veertig jaar bij het bedrijf in dienst is.

De showroom van Holaras was omgetoverd tot feestzaal waar de gasten konden genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Henk Korten en zijn vrouw liepen over de rode loper naar binnen en namen veel felicitaties en cadeaus in ontvangst van de genodigden. Na de komst van de Aaltense burgemeester Bert Berghoef werden de gasten uitgenodigd om de opening van de nieuwe bedrijfshal bij te wonen.

De wandeling naar buiten voerde door de grote bedrijfshal die er zeer schoon en opgeruimd uitzag. Ook buiten stonden diverse landbouwmachines netjes geordend klaar voor de klant. Directeur Henk Korten onthulde in het bijzijn van zijn collega’s en de gasten een wandtegel waarop stond: "Nieuwbouw 2011/2012 Officieel geopend door Henk Korten op 4 oktober 2013"

De opening van de nieuwe hal werd gevolgd door alweer een verrassing voor Henk Korten, burgemeester Berghoef speldde hem een onderscheiding van de Metaalunie op voor zijn inzet en toewijding aan de metaalbranche. Bij de medaille kreeg Korten een Oorkonde aangeboden uit handen van Jan Willem Hoopman. Hierna volgde een rondleiding door het gehele bedrijf en het gezelschap kreeg een heerlijk buffet voorgeschoteld.

Henk Korten begon bij Hoopman als stagiaire van de MTS. Bram Hoopman bood Korten vervolgens een baan als tekenaar aan. Na enkele personeelswisselingen beantwoordde Korten regelmatig de telefoon, wat hem prima afging door zijn grote technische kennis. Henk Korten begon met het telefonisch onderhouden van contacten en verkoop. Korte tijd later kwamen daar de beurzen bij, samen met Wim Kämink en tegenwoordig met Paul Kämink bemant Henk de stands op grote nationale en internationale landbouwbeurzen. 

Sinds 1911 is Hoopman Machines BV uit Aalten fabrikant van de -holaras- machines. Er worden machines geproduceerd en ontwikkeld voor de landbouw, akkerbouw, uienverwerking, industrie en biogas. Het bedrijf is in honderd jaar tijd van een smederij uitgegroeid tot een wereldconcern op gebied van ontwikkelen en produceren van gespecialiseerde landbouwmachines van hoge kwaliteit. Bijzonder detail is dat het ijzer als plaat binnenkomt en als volwaardige -holaras- machine de deur uit gaat.

In 2011 kreeg Hoopman Machines BV het predicaat 'Hofleverancier' uitgereikt.

 

Bron: GelreFM

 

Foto's