English Deutsch Español Dansk Français

Nieuwe uienloofmaaier UM-300-F met ploegen

Geplaatst op 05 juni 2014

Nieuwe Holaras uienloofmaaier, type UM-300-F met ploegen, in gebruik genomen door een tevreden klant in Oostenrijk. Door de speciale ploegen aan de loofklapper is het mogelijk om, op een relatief 'zachte' grond, 300 cm bedden of 2x 150 cm bedden te klappen/rooien met een trekker voorzien van normale brede banden.

De loofmaaier is voorzien van 4 mesrotoren welke in een 'V' vorm onder de machine gemonteerd zijn. Het loof wordt aan beide zijden van de trekker afgevoerd. De 2 steunwielen zijn standaard voorzien van electro-hydraulische hoogte-instelling waardoor het loof altijd op de juiste hoogte wordt afgesneden. De ploegen aan de rechter en linkerzijde van de machine zorgen ervoor dat de uien voor het trekkerspoor worden weggehaald en in het midden van het bed komen te liggen. Vervolgens zorgt de uienrooier achter de trekker voor het rooien en afleggen van de uien in een zwad.

 

De gebruiker is erg tevreden over zijn nieuwe machine. Door de nieuwe uienloofmaaier vergroot hij zijn capaciteit en flexibiliteit. Hij kan nu in één werkgang 2 bedden van 150 cm tegelijkertijd oogsten en daarnaast is de trekker na zijn werkzaamheden op het uienveld direct beschikbaar voor andere werkzaamheden. De cultuurbanden zijn hierdoor overbodig.

Een vergelijkbaar systeem voor de zwaardere kleigronden is in ontwikkeling.