Kies uw taal

Nieuws

Contact

Hoopman Machines B.V.
Dinxperlosestraatweg 145
NL-7122 JP AALTEN
T: +31 (0)543 466224

1000e Holaras Mais-Egalisatieschuif

6 november 2020

Hoopman Machines is al bijna 110 jaar actief met het produceren van landbouwmachines en werktuigen en nog altijd een familiebedrijf gevestigd in Aalten. Dit najaar was er een speciaal moment en werd de 1000e mais-egalisatie schuif  geproduceerd. Het gaat om een M.E.S. 470 die dit najaar aan de firma Honermeier GmbH in Gnutz (D) is verkocht.

De 1000e Holaras maisschuif is uitgevoerd met een werkbreedte van 4,70 meter en heeft hydraulische klapbare zijborden die onafhankelijk te bedienen zijn.

Deze versie van Holaras is sinds het jaar 2005 in productie en ontstaan uit de vraag vanuit de biogas industrie. Daar was een tekort aan capaciteit op de kuil en moesten de aanwezige grote machines breed inzetbaar zijn. Door deze vraag heeft Holaras de mais-egalisatie schuif ontwikkeld, welke niet alleen in de biogas industrie inzetbaar is, maar ook in de voederwinning.

Doordat de capaciteit in het veld door de jaren heen is gegroeid, verlangde men ook meer capaciteit op de kuil waardoor in een verkorte tijd de kuil verdicht moet worden om de kwaliteit van de kuil te waarborgen. Belangrijk bij het verdichten is dat de lagen dun worden verspreid, waardoor er op een snelle manier in combinatie met een verdichtingswals de kuil verdicht kan worden. Dit draagt bij aan de broeigevoeligheid te beperken en daarmee behoud van de kwaliteit van het voer in de kuil.

De Holaras maisschuif is geschikt voor front-, driepunt- of shovelaanbouw, dit is mogelijk door het veranderen van de aanbouwplaat. Naast dit type heeft Holaras ook een mais-egalisatieschuif in het programma die te gebruiken is in combinatie met de kuilverdichtingsrol. De Holaras schuif is zowel duwend als trekkend te gebruiken en de verschillende types variëren van 3 tot 5,70 meter breed.

Naast deze  1000e machine heeft Holaras een nieuw model type mais-egalisatieschuif ontwikkeld,  een compacte versie van 3 meter breed en aangeduid met het type: M.E.S. 300. Het voordeel van deze schuif is dat deze compact, licht en wendbaar is en dat deze ook op lichtere trekkers kan worden ingezet. De schuif is eventueel uit te breiden met gewichten en zijrollen.

De 1000e geproduceerde mais- egalisatie schuif is voorzien van LED verlichting en een speciale kleur, net als het eerder geproduceerde miniatuur.

https://www.holaras.nl/producten/voederwinning/mais-egalisatieschuif-mes/