Kies uw taal

Nieuws

Contact

Hoopman Machines B.V.
Dinxperlosestraatweg 145
NL-7122 JP AALTEN
T: +31 (0)543 466224

De hakseltrein dendert door in Aalten

29 september 2020

De ontwikkeling van de “hakseltrein” groeit snel, met steeds grotere machines, waardoor de capaciteit per uur enorm toeneemt. Bij de maïsoogst kan het verdelen en vastrijden van de maïs een vertragende factor zijn. Maar niet in Aalten…

(meer…)

Even voorstellen..

22 september 2020

Holaras bouwt verder aan de toekomst

Sinds 1 september is Maarten Leune werkzaam als commercieel manager bij Hoopman machines b.v. Hij is hier verantwoordelijk voor de sales en marketing van Holaras-machines en maakt deel uit van het management team. Onder de merknaam Holaras worden machines geproduceerd en verkocht voor de veehouderij, akkerbouw, uienverwerking, biogas installaties en infratechniek.

Als zeer professioneel en betrouwbaar merk in de gehele agrarische branche heeft Holaras de ambities om zich verder te professionaliseren en internationaal te groeien. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in optimalisatie van productieprocessen en kwaliteitsverbetering van de diverse machinesoorten.

Foto: Maarten Leune bij de nieuwe vaste 3m maisschuif
(meer…)

Holaras introduceert de bietenreiniger/-snijder BRS 1250

16 september 2020

Maar liefst vijf werkzaamheden in één werkgang!

Gezien het stijgende areaal voederbieten*, (her)ontdekken steeds meer melkveehouders voederbieten als prima voedergewas. Voederbieten hebben een hoge opbrengst, zijn smakelijk, zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte. Het reinigen en snijden van de voederbieten draagt bij aan de smakelijkheid en betere opname door de koeien.

Hoopman Machines ontwikkelt en produceert machines voor toepassingen in onder andere de veehouderij- en akkerbouwsector en blijft innoveren om ondernemers te helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.

Holaras introduceert nu met de bietenreiniger/-snijder BRS 1250 de ideale oplossing om schone en gesneden bieten met mais in te kuilen of deze elke dag vers te voeren. Daarnaast is de bietenreiniger/-snijder ook zeer geschikt om de biogas-installatie te vullen met schone, fijngesneden bieten om het vergistingsproces sneller te laten verlopen.

(meer…)

Holaras introduceert Mais-egalisatieschuif type M.E.S. 300-H-115

14 juli 2020

Compact, licht en wendbaar

Bij de maïsoogst kan het verdelen en vastrijden van de maïs een vertragende factor zijn. De ontwikkeling van de “hakseltrein” groeit snel, waardoor de capaciteit per uur enorm toeneemt.

Hoopman Machines ontwikkelt en produceert machines voor toepassingen in onder andere de veehouderij- en akkerbouwsector en blijft innoveren om ondernemers te helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.

(meer…)

Holaras introduceert UM 300 H loofmaaier

26 juni 2020

Loofverwijdering wordt om diverse redenen toegepast in de teelt van o.a. uien, radijs en andere groentegewassen:

 • Het levert grote arbeidsbesparing bij rooien
 • Het is belangrijk voor optimale sortering
 • Het voorkomt virusinfecties
 • Het vergemakkelijkt uitschuren voor aflevering

Hoopman Machines ontwikkelt en produceert machines voor toepassingen in onder andere de akkerbouw- en veehouderijsector en blijft innoveren om ondernemers te helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.

Naast de al langer bestaande loofmaaier type UM 300 F (F=Front) introduceert Holaras nu type UM 300 H (H=Heck). Deze loofmaaier is te gebruiken achter aan de driepunts van de trekker, met als voordeel dat ook lichtere trekkers kunnen worden ingezet. Vier hydraulisch verstelbare wielen zorgen voor een betere gewichtsverdeling en mogelijke toepassing voor teelten op ruggen.

Specificaties

 • Voorzien van vier wielen, hydraulisch verstelbaar
 • Optie automatische hoogteregeling mogelijk
 • Wielen zijn ook mechanisch in hoogte te verstellen voor gebruik in teelt op ruggen.
 • Degelijke aandrijving door combinatie van tandwielkasten en V-snaren.
 • Uitlopen aan de zijkanten opklapbaar t.b.v. transport

Vraag de Holaras Prijslijst aan >>

VIDEO: Combi Holaras kuilverdeler Viking met kuilverdeelwals op de graskuil

15 mei 2020

Aan inkuilen wordt de laatste jaren steeds hogere eisen gesteld. Immers hiermee legt u de basis voor het winterrantsoen van uw vee. Om schimmelvorming en broei tegen te gaan moet inkuilen goed gebeuren. Sleutelfactor is het verdelen en verdichten van de kuil.

De Holaras kuilverdelers (Jumbo / Viking) verwerken snel en in één werkgang grote hoeveelheden kuilgras intensief en gelijkmatig. Elke keer wanneer u over het midden van de kuil rijdt, wordt het gras verdeeld en de kuil met toenemende mate vastgereden. De Holaras kuilverdelers zijn de eerste verdelers met twee rotoren. De zijdoeken zijn opklapbaar en uitschuifbaar, waardoor het mogelijk is rijkuilen van ca. 6 meter te bewerken.

Topkuil Totaalpakket
Holaras levert een totaalpakket voor een topkuil! Naast de kuilverdeler, maisschuif en gras-/silagevork levert Holaras voor een optimale verdichting de verdichtingswals type Stego. Gemiddeld levert een tractor/shovel een druk van ca. 0,8 kg per cm². De Holaras Kuilverdichtingswals geeft 7x meer druk per cm² t.o.v. een tractor/shovel!

De Holaras kuilverdeler kan met een hydraulisch aangedreven kuilverdeelwals worden gecombineerd. Zo kan de graskuil direct worden geëgaliseerd en het gras in nog kortere tijd optimaal worden verdeeld.

Bekijk hier de video ‘Combi Holaras Kuilverdeler Viking met kuilverdeelwals op de graskuil’

Vraag de Holaras Prijslijst aan >>

Maak kans op een verrassingspakket met een foto van uw topkuil!

1 mei 2020

Het kuilseizoen is aangebroken! Hoopman Machines voorziet in een Topkuil Totaalpakket en geeft u 8 tips voor een topkuil!

Heeft u een topkuil?
Maak dan een mooie foto, stuur deze in via onderstaand formulier en maak kans op een Holaras-verrassingspakket!

Vorig jaar hebben we veel mooie inzendingen mogen ontvangen. Bekijk onderstaand de fotocollage.

Lees meer en doe mee! >>

Holaras aardappelmes voor bestaande voerdoseercontainers

30 april 2020

Ook bietensnijbak in trek bij rundveehouders voor snijden aardappelen

Veel aardappelen vinden momenteel hun weg naar rundveehouders om te worden gebruikt als veevoer. Ze kunnen direct worden gevoerd, maar ook worden ingekuild met gras. Naast het advies om het gras iets droger te kuilen, vanwege vrijkomend vocht van de aardappelen, wordt ook aanbevolen om de aardappelen eerst te snijden, om te voorkomen dat koeien erin stikken.

Veehouders die in het bezit zijn van een Holaras voerdoseercontainer, kunnen voor het snijden van de aardappelen gebruik maken van een speciaal door Holaras gefabriceerd aardappelmes (zie foto).

Hoopman Machines ziet daarnaast de vraag naar Holaras bietensnijbakken de afgelopen weken toenemen om te worden ingezet voor het snijden van aardappelen.

Meer weten over de mogelijkheden voor het snijden van aardappelen?

Stuur ons gerust een e-mail, of vraag hier een offerte aan.

Meer informatie >>

Holaras voert de druk op voor een topkuil!

26 maart 2020

7x meer druk dan een tractor/shovel met de Holaras Kuilverdichtingswals!

Een optimale kuilverdichting is noodzakelijk voor het goed bewaren van kuilgras en kuilmais. Een goede kuil is niet alleen belangrijk voor de smakelijkheid, maar ook voor een optimale benutting van het ruwvoer. Bij het inkuilen worden de laatste jaren steeds hogere eisen gesteld en is het inkuilproces aanzienlijk verbeterd. Sleutelfactor is het verdelen en verdichten van de gehele kuil.

Topkuil Totaalpakket
Holaras levert een totaalpakket voor een topkuil! Naast de kuilverdeler, maisschuif en gras-/silagevork levert Holaras voor een optimale verdichting de verdichtingswals type Stego.

Verdichtingswals Stego
Gemiddeld levert een tractor/shovel een druk van ca. 0,8 kg per cm². De Holaras Kuilverdichtingswals geeft 7x meer druk per cm² t.o.v. een tractor/shovel!

Meer informatie en rekenvoorbeeld >>

Corona maatregelen

18 maart 2020

Gezien de recente ontwikkelingen en besluitvorming omtrent het COVID-19 virus, nemen wij bij Hoopman Machines ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk persoonlijk contact te vermijden. Ondanks het Coronavirus blijft ons bedrijf geopend, maar zijn er extra maatregelen ingevoerd om de kans op verspreiding te minimaliseren:

 • Zoveel mogelijk kantoorpersoneel werkt vanuit huis en overleggen vinden zoveel mogelijk telefonisch plaats.
 • Pauzes worden gespreid.
 • Handen schudden is niet meer toegestaan.
 • Bij ziekteverschijnselen van personeel blijft deze thuis.
 • Fysiek (klanten)contact proberen we tot een minimum te beperken en in voorkomende gevallen alleen na wederzijds goed vinden.

Uiteraard zijn we net zoals altijd gewoon bereikbaar.

Bij vragen kunt u ons bereiken via +31 (0)543 466224 of info@holaras.nl.

Met vriendelijke groet,

Het team van Hoopman Machines B.V.