Kies uw taal

Nieuws

Contact

Hoopman Machines B.V.
Dinxperlosestraatweg 145
NL-7122 JP AALTEN
T: +31 (0)543 466224

Veilig uitkuilen met de Holaras Maiskam – Tiger!

28 oktober 2019

Holaras introduceert 2 meter versie op Agritechnica

Voor biogasinstallaties worden enorm hoge maiskuilen gemaakt. Kuilen tot wel 12 meter zijn daarbij geen uitzondering. Ook in de melkveehouderijsector worden de kuilen steeds groter en hoger.
Gevaar bij het uitkuilen van onder af, is dat de bovenste laag van de kuilwand instort en op het uitkuilende voertuig valt.

Voor het veilig uitkuilen levert Holaras de Maiskam type Tiger. De maiskam komt als verlengstuk aan de giek van de shovel of verreiker, of aan de trekker met voorlader, om het bovenste deel naar beneden te trekken. Onderop kan de mais dan veilig worden opgeschept.

Naast de maiskam met een lengte van 4 meter introduceert Holaras op Agritechnica de maiskam met een lengte van 2 meter. Handig en veilig bij het uitkuilen van iets minder hoge kuilen.

Jeroen te Lindert, vertegenwoordiger bij Hoopman Machines: “Evenals de 4 meter versie komt de maiskam van 2 meter in verschillende breedtes beschikbaar (180, 230 en 300 cm). Met de introductie van deze kortere maiskam hoopt Hoopman Machines naast biogasbedrijven ook melkveehouders te helpen veilig uit te kuilen.”

 

Meer informatie, foto’s en video’s

HOLARAS STEUNT AGRACTIE!

27 september 2019

Holaras draagt de boeren een warm hart toe en steunt agractie op 1 oktober in Den Haag! De land- en tuinbouwsector wordt continu geplaagd door aantijgingen, onwaarheden, onzekerheden en staat keer op keer voor grote uitdagingen. En dat moet maar eens afgelopen zijn! Onze boeren zijn dagelijks druk in de weer om gezonde, veilige en duurzame kwaliteitsproducten op ons bord te krijgen. De land- en tuinbouwsector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie!

Dat verdient respect! #agractie #farmersdefenceforce #boerenkomeninactie

Veeg alles op (met) een Hoopman – Holaras Veegmachine

5 september 2019

Je wilt er nog niet aan denken, maar de herfst komt er weer aan! Dat betekent blaadjes, veel blaadjes van de bomen! Veel bedrijven en instellingen moeten straten, pleinen, fietspaden, fabrieksterreinen, bouwplaatsen, wegopbrekingen en hallen zelf schoonhouden. De Holaras veegmachines zijn hiervoor uitermate geschikt. De machines kunnen snel en eenvoudig aan de trekker, shovel of heftruck worden gemonteerd en zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar.

Meer informatie, foto’s en video’s: https://www.holaras.nl/products/infratechniek/

NOVITEITEN:

Pendelende veegmachine
De nieuwe machine kan, pendelend, in alle richtingen 20 graden (mechanisch) verstelbaar werken. Door, 2 scharnierende, verticale stabilisatie stangen kan de machine met een optimale bodemaanpassing vegen. Hierdoor kunnen ook schuine kanten, hellingen, holle en bolle straten, ruimtes bij los- en laadplekken, enz. geveegd worden. Unieke oplossing voor milieustraten.

(Mobiele) kraan veegmachine
Door een eenvoudige constructie kan deze smalle veegmachine simpel aan een mobiele kraan gebouwd worden met een draai-kantel-stuk. Door zijn compacte en robuuste uitvoering is deze machine de ideale oplossing bij het vegen van alle voorkomende werkzaamheden, in de wegenbouw, stratenmakers en bij het leggen van grasblokken.

Kom, kijk en vergelijk onze machines op Groentechniek Holland, van 10 t/m 12 september in Biddinghuizen. Je bent van harte welkom op stand 4.14! Lees meer: https://www.holaras.nl/beurs/groentechniek-holland/

Maak kans op een verrassingspakket met een foto van uw top maiskuil!

4 september 2019

De fotoactie van de top graskuil was een groot succes! Bekijk hier de inzendingen.

Het maiskuilseizoen staat weer voor de deur!

Heeft u een top maiskuil?

Maak dan een mooie foto, stuur deze in en maak kans op een Holaras-verrassingspakket!


Klik hier om uw foto in te sturen

Persbericht noviteit veegmachine voor mobiele kraanaanbouw

4 september 2019

Met de nieuwe (mobiele) kraan veegmachine heeft holaras haar veegmogelijkheden uitgebreid. Door een eenvoudige constructie kan deze smalle veegmachine simpel aan een mobiele kraan gebouwd worden met een draai-kantel-stuk.

Door zijn compacte en robuuste uitvoering is deze machine de ideale oplossing bij het vegen van alle voorkomende werkzaamheden, in de wegenbouw, stratenmakers en bij het leggen van grasblokken. De machine is wend- en bruikbaar, zowel verticaal als horizontaal in alle hoeken en standen. Een talud kan op deze manier vanaf de straat geveegd worden. Ook vaste (geluidswanden), muren, gevels en zonnepanelen kunnen middels deze machine een (veeg) poetsbeurt krijgen. Andere obstakels, als paaltjes, “varkensruggen”, wegverhogingen, afvoergoten, enz. kunnen met een harde of zachte borstel schoongemaakt worden.

De voordelen op een rij:
• Super wendbaar, m.b.v. een draai-kantel-stuk
• Poly zig-zag borstels, 80 cm met max. draagvlak op het bodemoppervlak
• Werkbreedte 150 cm, in horizontale, verticale en schuine stand
• Gegalvaniseerde uitvoering, ook voor winterdienst geschikt
• Vegen achter heggen, bomen, vangrails, perken, smalle (niet berijdbare) fietspaden enz.
• Uitvegen van goten, parkeerhavens, bushokjes en overdekte wachtruimtes
• 360 graden wendbaar om palen, bomen en andere verhogingen
• Aanbouw mogelijk aan elke kraan of verreiker

Technische gegevens:
Werkbreedte : 150 cm
Borsteldiameter : 80 cm (poly zig-zag borstels)
Hydraulische aandrijving : Olieopbrengst 50 liter / 180 bar
Verstelling : 360 graden draaibaar

Persbericht noviteit pendelende veegmachine

4 september 2019

Holaras heeft de uitgebreide collectie veegmachines vergroot met een kleine veegmachine. De nieuwe machine kan, pendelend, in alle richtingen 20 graden (mechanisch) verstelbaar werken. Door, 2 scharnierende, verticale stabilisatie stangen kan de machine met een optimale bodemaanpassing vegen. Hierdoor kunnen ook schuine kanten, hellingen, holle en bolle straten, ruimtes bij los- en laadplekken, enz. geveegd worden. Unieke oplossing voor milieustraten. De machine wordt “slepend” d.m.v. een adapterplaat aan een shovel gebouwd, met een mechanische of hydraulische schuinverstelling. Als optie kan de machine uitgevoerd worden met een hydraulisch opklapbare opvangbak.

Technische gegevens:
Werkbreedte : 220 of 270 cm
Borsteldiameter : 60 cm
Borstels : 52 (poly zig-zag)
Hydraulische aandrijving : Olieopbrengst min. 50 liter / 180 bar
Stabilisatie : 2 verticale pendelstangen
Verstelling : Mechanisch (standaard) / hydraulisch (optie)

Maak kans op een verrassingspakket met een foto van uw topkuil!

3 juni 2019

Het kuilseizoen is aangebroken! We gaan richting de tweede snede. Hoopman Machines geeft u 8 tips voor een topkuil!

Heeft u een topkuil?

Maak dan een mooie foto, stuur deze in en maak kans op een Holaras-verrassingspakket!


Klik hier om uw foto in te sturen


Ingebruikname zonnepanelen

29 mei 2019

Het is vandaag een prachtige dag om onze nieuwe zonnepanelen in gebruik te nemen op één van onze productiehallen.

Zonnepanelen                   zonnepanelen

Geleverd en geïnstalleerd door Extercatte Energy:

570 Trina Solar panelen in combinatie met ABB omvormers.

Dit systeem is uitgevoerd met een brandweer schakeling. hiermee kan de opdrachtgever aan de voorzijde van het bedrijfspand de panelen op het dak afkoppelen van de omvormer.

Specialisatie loont

21 mei 2019

Wie aan een roterende kuilverdeler denkt, komt al gauw uit bij Holaras. Deze worden al meer dan 35 jaar door Hoopman Machines gebouwd. Ook timmeren we al een aantal jaren flink aan de weg met onze verdichtingswalsen.

Lees in het artikel ‘Specialisatie loont’ (TREKKERWEB – nr. 5 – juni 2019) meer over onze machines en de gebruikerservaring van Loonbedrijf van Hal in Voorst (GD).


Lees het hele artikel

8 tips voor een topkuil!

8 april 2019

Het inkuilseizoen nadert met rasse sneden! Bent u goed voorbereid? Hoopman Machines geeft u 8 tips voor een topkuil!

  1. DROGE STOF: Zorg dat gras of mais 30 tot 40 procent droge stof heeft. Dan laat het zich het beste verdichten.
  2. AANVOERROUTE: Zorg dat de kuilplaat en de aanvoerroute naar de kuil schoon zijn. Voerresten die mee de kuil in gaan zijn een bron van ongewenste bacteriën in de kuil. Een schone aanvoerroute voorkomt ook grond in de kuil.
  3. VERDELEN: Verdeel het kuilvoer meteen in dunne laagjes en rijdt die direct goed aan. 30 cm is al een dikke laag.


MEER TIPS?
Vraag hier de ”8 tips om goed te kuilen” aan.

Vraag hier de Holaras Prijslijst aan.

8 tips voor een topkuil!